Zboží expedujeme do 2-3 dnů
Při nákupu nad 3 000 Kč
14 denní lhůta vrácení peněz
Zodpovíme vaše dotazy a připomínky
Rossler Šunkovar domácí 1,5 litru TW4120
Domácí šunkovar o objemu 1,5l ze zdravotně nezávadného hliníku.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
TW4120
Nové
Domácí šunkovar o objemu 1,5l ze zdravotně nezávadného hliníku.
Availability date:
vlastnosti výrobku:
- materiál: aluminium
- obsah: 1,5 l
- výška: 21 cm
- průměr: 10,5 cm
Suroviny:
1 kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí, atd.),
2 lžičky pragandy (rychlosůl)
cca 1dl vody
Postup
Připravíme si cca 1 kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí, atd.), formu na šunku (šunkovar), 2 lžičky pragandy (rychlosůl) a cca 1dl vody.
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do robotu na hnětení (zapneme), pomaličku přisypeme pragandu a postupně přilíváme vodu (maso nesmí ve vodě plavat – až se vpije do masa, přilijeme další drobek).
Připravíme si formu do které jsme si mezitím vložili igelit. sáček a až se kolem kousků masa vytvoří takové „blátíčko“, naplníme formu onou „hmotou“, kterou po uzavření dáme cca na 24 hodin do ledničky. Druhý den formu vaříme postupným zvyšováním teploty na 75´C. Od této doby vaříme zhruba 90 minut, kde by se teplota měla pohybovat v rozmezí zhruba od 75´C do 80´C.
Po uvaření formu vložíme do studené vody a šunku tím jakoby šokem zchladíme. Šunku z formy vyjmeme a dáme pořádně vychladit.
Po úplném vychladnutí krájíme a podáváme.
Poznámka
Šunku lze vařit i v pomalém hrnci. Do syrové směsi lze přidat koření dle chuti, i pepř celý...Záleží na chuťi každého z Vás :-)Maso dávám do domácí pekárny jen na míchání, během kterého přidávám sůl a vodu. Když je nádoba na šunku plná, tak je dobré s ní trošku zabouchat o zem, aby si maso sedlo a šunka se netrhala.
Domácí šunkovar o objemu 1,5l ze...
Copyright © 2016-2018 Kuchyně-Jídelna. Webdesign by AK Graphics.