Rossler Šunkovar, hliník Zobrazit větší fotku

Rossler Šunkovar, hliník

Nové

290 Kč

vlastnosti výrobku:

 

- obsah: 1,5 l

- výška: 21 cm

- průměr: 10,5 cm

 

Suroviny:

1 kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí, atd.),

2 lžičky pragandy (rychlosůl)

cca 1dl vody

Postup

Připravíme si cca 1 kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí, atd.), formu na šunku (šunkovar), 2 lžičky pragandy (rychlosůl) a cca 1dl vody.

 

Maso nakrájíme na kostičky, dáme do robotu na hnětení (zapneme), pomaličku přisypeme pragandu a postupně přilíváme vodu (maso nesmí ve vodě plavat – až se vpije do masa, přilijeme další drobek).

 

Připravíme si formu do které jsme si mezitím vložili igelit. sáček a až se kolem kousků masa vytvoří takové „blátíčko“, naplníme formu onou „hmotou“, kterou po uzavření dáme cca na 24 hodin do ledničky. Druhý den formu vaříme postupným zvyšováním teploty na 75´C. Od této doby vaříme zhruba 90 minut, kde by se teplota měla pohybovat v rozmezí zhruba od 75´C do 80´C.

 

Po uvaření formu vložíme do studené vody a šunku tím jakoby šokem zchladíme. Šunku z formy vyjmeme a dáme pořádně vychladit.

 

Po úplném vychladnutí krájíme a podáváme.

Poznámka

Šunku lze vařit i v pomalém hrnci. Do syrové směsi lze přidat koření dle chuti, i pepř celý...Záleží na chuťi každého z Vás :-)Maso dávám do domácí pekárny jen na míchání, během kterého přidávám sůl a vodu. Když je nádoba na šunku plná, tak je dobré s ní trošku zabouchat o zem, aby si maso sedlo a šunka se netrhala.

Napsat recenzi

Rossler Šunkovar, hliník

Rossler Šunkovar, hliník

Napsat recenzi

Prohlédnuté produkty